Blogger Templates by Blogcrowds

Salam..hye sume...
mesti terkejut katak kan...tibe2 je post setelah berkurun2 x hupdate ini blog..dah ber'spider web' pon blog haku ni...adoi....

ok2...malas nak berceloteh panjang...hari ni ak nak b'cerita ttg 1 movie yg aku baru tgk khamis lepas... RED RIDING HOOD... baru je kluar panggung pd hari berkenaan...

Director: Catherine Hardwicke
Writer: David Johnson
Stars: Amanda Seyfried (Valerie), Shiloh Fernandez (Peter), Lukas Haas (father Auguste), Max Irons (Henry Lazar) and Gary Oldman (Father Solomon)
video
SINOPSIS
mengisahkan Valerie,sorang gadis yg bercinta dgn Peter sejak kecik lg, tp parents die nak die kawin dgn org berada, Henry. sbb kena paksa kawin, diorg pakat utk pegi lari, tp tibe2 dpt berita yg kakak Valerie mati kena bunuh Werewolf. sebelom ni, werewolf ni x pernah nak serang manusia, sbb stiap kali fullmoon, pendudk kg tu akan korbankan binatang peliharaan diorg. tp ntah kenapa, werewolf tu kali ni menyerang manusia. pnduduk kg berpakat utk pegi membunuh werewolf tu.

Father Solomon dtg utk tujuan membunuh werewolf itu, dan m'beritahu yg sbenarnya, werewolf tu adalah dr kalangan penduduk kg tu sendiri..werewolf tu mencari org yg dapat diturunkan kuasa werewolf tu pd ketika blood full moon. so, sape2 yg kena gigit dek wwolf ni pada mlm2 blood full moon ni akan menjadi werewolf la...
tibe2 je werewolf ni bercakap dgn Valerie, menyebabkan sume org igt die ni witch, dan die telah digunakan sbgai umpan utk menangkap werewolf tu..



Ape yg best cite ni :
1. scenery yg sgt menarik.. environment kampung tu membuatkan ak rase seperti nak pegi ke sana. rumah2 diorg nampak sgt cantek dan senibina yg menarik..so aku bg 9/10 utk setting die..huhu
2. musim sejuk yg menjadikan movie ni nampak sgt sejuk..atmosphere yg bersalji membuatkan cerita ni nampak cool...*aku mmg suke movie2 yg bersalji..haha
3. jalan cerita yg tidak membosankan. even stiap scene sgt menarik dan digarap dgn baik oleh director cerita ni..
4. sampai last aku x dapat agak sape werewolf tu sebenarnye, dan mmg x dijangka..director pandai membuat penonton meneka dgn salah...!!
5. cerita ni x cliche cam movie2 yg byk kat panggung skrg..huhu
6. pengarah movie ni, director Twilight, so gaya penceritaan agak same dgn twilight, thats mean, sgt sesuai utk penggemar cerita ala2 twilight or Vampire Diaries.

so, to all my buddies, book now...!!! rasai kelainan cerita ni...
stakat ni saje.. tatata *xtau la bila plak boleh menaip ni...adoi
ok, chow..!!

HAHAHAHAHAHAAAAAAaaaaa.......
ak sgt seronok....*hamboi3, x bg salam pon kau yeee...

ok2, smula... salam...!!!
hahahahahahaahhhahaaaa.........gelak lagik...
aku sgt seronok..weekend lepas, ak telah berjaya merembat sebijik rubik yg sgt ak ingin miliki... ~4X4 rubik a.k.a Revenge rubik... =D ak beli benda alah ni kat ToysRus kat Queensbay..hehe

lepas hidupku sgt bohsan baru2 ni, dan lepas dah bohsan main 3X3 rubik *berlagak gler bunyik* ak telah berubah angin ke 4X4 plak...agak sukar utk menyelesaikannye..tp so far, ak dah berjaya solve 50%..hahahaha.....
so mls nak cite byk, jom layan gambar2 nih...









nak gelak lagik....
mwaaahahahahahaaa...... =D

ok2...dah puas gelak..time to study how to solve the rubik...
chow3...bye..!!

Syukur 23...



Alhamdulillah...
syukur ak ke hadrat Ilahi atas segala nikmat kurniaannya yg telah dipinjamkan kpd ak selama ini..nikmat nyawa, nikmat badan, nikmat wang dan harta benda yg telah dikurniakan kpd ak..dan yg paling bermakna bg ak adalah kedua ibu bapa ak yg ak kasihi, tanpa mereka x lahir ak ke dunia ini..betapa besar pengorbanan mereka terhadap ak hanya tuhan saja yg tahu..dan juga keluarga2 ku yg byk memberi dorongan kpdku untuk menempuhi ranjau hidup yg penuh berduri ini..

x lupa kpd semua rakan yg turut byk membantu dlm usaha melakar kejayaan hidup ak..menemani ak x kira betapa sukar perjalanan hidup ak, tanpa korg ak mungkin xdpt bertahan lama dlm bidang ak tempuhi ini..semoga kalian dpt melakukan yg terbaik dlm kehidupan kalian..

Selamat Hari Lahir kpd mama, Mas Selamah Othman pd 25 Januari yg lepas. semoga mama sihat selalu dan dmurahkan rezeki..nti kan hadiah dr apiq ye...huhu


thanx kpd sume wish yg ak dpt, x kira la dr FB, Friendster, twitter, hphone.. sy sgt menghargainya...semoga kita semua diberkati ALLAH sentiasa...AMIN =)

salam dan hye semua...
hari ni sy sgt rajin utk meng-hapdate- blog...
*nape ayat skema ni...???
ehem3...tukar mode...
hari ni ak gler rajin nk meng-hapdate- blog...
ni mesti gara2 xde keje nak buat kat dlm lab... ~sighs

dlm 2 minggu ni, ak menghabiskan masa ak dgn layan 2 drama korea..setahu ak, dua2 cite ni dah lama dah air kat korea..tp skrg ak baru nak pi tgk..pada sume 'die hard fan' korea drama, mesti korg ckp eleh...dah basi...tp ape boleh buat, ak bkn 'die hard fan' sgt, so layan je la eh entry ak ni..haha..

1st cite tajuk die "Hello Miss" or "Hello My Lady"..cite ni mengisahkan Lee Su Ha, (Lee Da Hae, my fav korean actress), cucu kpd keluarga Jae Ahn Lee dan merupakan penjaga kpd rumah pusaka mereka iaitu Hwa Ahn Dang. heronye, Hwang Dong Gyu (Lee Ji Hoon) pula cuba utk membeli rumah tu, sbb nak tunaikan permintaan atok die (yg dah kaya skrg) yg merupakan seorg pekerja di rumah tu masa2 dulu.macam2 adegan lucu berlaku sehingga mereka ni jatuh cinta..ehem2..nak tau cite setrusnya?? sila la tgk ye...haha

video

cite 2nd ak tgk "personal Taste". yg ni pon cite lama gak...mengisahkan Jeon Jin Ho (Lee Min Ho, Boys Over Flower) yg menyamar jd gay sbb die nak dudok dlm rumah Park Gae In (Son Ye Jin) supaya die mendapat ilham utk mereka cipta design bangunan dlm usaha utk mendapatkan kontrak yg besar. stlah lama dudok bersama timbul rasa cinta antra mereka berdua..ehem2..cite ni best sbb byk design2 rumah yg menarik perhatian ak..hehe

video

ok...hopefully korg layan la video ni..mmg best lagu2 yg ade dlm drama ni...lama gak la ak layan lagu2 ni, sbb ak mmg suke layan lagu dlm drama je..*ape ak merapu ni

seeya...chowww...

SALAM sume...
smlm, 7 Januari 2011 merupakan hari yg penuh ketensionan *boleh gune ke ayat ni...ngeh3
journal club pertama ak sepanjang ak akan bekerja di LAB 414..4 info, setiap org di lab berhantu tu wajib present 1 journal utk memberi pengetahuan ttg penemuan2 terkini dlm bidang sains ni laa..ak sbgai ahli lab ni pon x terlepas..

patut ak kena present dr bulan 12 lg, tp ditangguh2 smpai hari smlm..
so, ak n kwn ku si ashraff anwar ni pon present la...
mula2 ak yg present...disebabkan journal aku ni dgn murah hatinye dicadangkan oleh my beloved Dr Razip *padahal org lain boleh je pilih jounal sendiri* so Dr ak tu kena la tgk ak present..aduuusshh...
ak mula2 ok je lg..pas abis je..Dr ak tu tanye sume org, sape2 yg x paham sila agkat tangan..*tanpa teragak2 lagi* sume org angkat tangan...perghh..sume org xpham kot...
*dlm hati ak, sialan tol* pastu ayat ni kuar dr mulut die "so syafiq, u failed"...

zasss...sentap kot ak..huhu ak dah dpt agak dah sbenarnye..mmg journal yg Dr ak tu bg mmg sgt susah utk difahami..sedangan ak yg bac 6, 7X kali ni pon kureng paham lagi..dgr tajuk pon ak dah naik seram2 sejuk...
"A Novel and Simple PCR Walking Method for Rapid Acquisition of Long DNA Sequence Flanking a Known Site in Microbial Genome"

pastu die siap suh ak terangkan kat white board lg *dan2 die dah bwk marker pen..adusshh....* pergghhh..mmg part mechanism die la yg ak x phm..ak pikir die punye figure yg kat dlm journal tu salah..seb bek la ade Kak Aini, senior ak kat lab tu..puas gak la ktorg berhempas pulas memahamkan benda tu...nak dekat 1 jam gak laa...mcm2 teori kuar..pas sume dah paham baru la dpt proceed ke acap...*sighs*

pengajaran yg ak dpt..pasni ak dah xnak amik journal yg dicadangkan oleh Dr ak tu.. sbb journal2 yg die bg mmg susah tahap gaban la...terseksa jiwa raga ak baca n pahamkan..*tapi klu die dah susruh, terpaksa gak amik..*

ok , sekian kisah ak mgu ni..weekend ni ak nak balas dendam dgn menonton cite korea yg ak sedut dr khalis..hehe wink3..huhu
ok, chow..

~PELANCONG~

Salam sume...entry ni khas utk Xira...
dah lame kot ak x buat review cerita yg ak tgk kat wyang....
tadi baru je ak tgk cite 'The Tourist', lakonan mantap Johnny Depp n Angelina Jolie..
dr 5 bintang, ak bg 3.5 laa...haha

Pengarah~Florian Henckel von Donnersmarck
Pelakon~ Johnny Depp ~ Frank Tupelo
Angelina Jolie ~ Elise Clifton-Ward
Paul Bettany ~ Inspector John Acheson
Timothy Dalton ~ Chief Inspector Jones
Steven Berkoff ~ Reginald Shaw
Setting ~ Venice, Italy


Cite ni agak tricky...mula2 susah nak paham, tp last2 mmg unexpected..~tp ak dah boleh agak dah...haha cite ni ttg Elise yg ditugaskan menjadi agent rahsia utk merisik gerak geri Alexander Pearce, org yg byk menipu duit org..tp Elise ni plak dah tgkap cintan dgn Pearce ni..so die pon m'hilangkan diri utk bersama dgn Pearce ni..
Elise dpt surat dr Pearce yg m'arahkan die utk ke Venice, n mencari sorang laki yg ade iras2 die spya die dpt menipu org lain kononnye laki tu ialah Pearce..~ayat ni cam pening je..haha pastu dtg plak gangster nak tuntut smula duit yg si Pearce ni dah songlap dr die..Elice ni plak dlm diam suka kat Frank (laki yg Elise pilih utk jd Pearce). macam2 konflik berlaku dlm usaha sume org utk menjejaki sape tu Pearce sbnarnye...

ak xnak la bgtau cite die sterusnye sbb nti x suspen laa..haha yg penting korg kena pegi wayang n tgk sendiri cite ni..mmg berbaloi utk org yg nak rilex2 n release tension..sbb cite ni lawak, n x berat sgt..ape yg ak boleh ckp, cite ni agak cerdik la..
cite ni ak suka sbb ade Angelicous n Depp, yg merupakan plakon peberet ak la..kombinasi Depp~Jolie mmg serasi, walaupon diorg xpernah berlakon bersama..walupon aksi2 jolie dlm cite n x sehebat die dlm SALT, tp still boleh diberi pujian la..n ak suka setting cite ni iaitu kat Venice, Italy ~tmpat yg ak teringin sgt nak pegi 1 hari nti.. permandangan bandar2 lama n jln air yg ade kat Venice ni menarik perhatian ak sepanjg cite ni..kebyakkan diorg naik bot je..mmg best..

ok...moga korg sume tertarik n rase nak pegi tgk cite ni..so, ape lagi, gi la booking kat GSC..haha ok...chow dulu..bye...!!!

Hari ni, tanggal 31 disember 2010 merupakan hari paling bahagia utk diri ak...
hari terakhir utk tahun 2010, merangkap hari terakhir utk dekad pertama abad ke 21...
terdapat beberapa faktor mengapa ak begitu happy hari ni... antaranya....

1-Skuad Harimau Malaya berjaya mengalahkan indonesia yg sakai tu dgn agregat 4-2. HEPPY..... ak x la suka sgt dgn bola sepak, tp klu bab melibatkan Tanah air ku, ak akan support habis-habisan...patriotik beb...mwhahahaa ~sama macam ak obses dgn sukan komanwel n sukan Asia dulu..ngeee....

2-Disebabkan kemenangan skuad harimau malaya tu, my beloved PM, Najib tun Abdul Razak announce yg hari ni tanggal 31 dis 2010 sebagai cuti umum.. HEPPY..... so hari ni cuti...ak dgn bahagianya tido sampai pukul 10 pagi ni..~bangun je terus tulis blog..ngeee....

3-Disebabkan hari ni cuti, ak n labmate ku, acap x perlu present Journal Club hari ni... HEPPY....... hehe patut ak present hari ni, tp ditunda mgu depan, so ak still ada masa lagi utk prepare slides utk presentation tu...



so, ak ada 3 sebab nape ak sgt2 HEPPY... hari ni...xtau nape ak sgt HEPPY....haha ~bape kali nak mention ni..?? disebabkan ak hepy sgt hari ni...ak dah dan akan buat beberapa aktiviti sepanjang weekend ni...hehe

1-main bowling pada mlm smlm kat premium-bowl di sunshine, bayan baru.. tempat ni baru lagi bukak, tp still mahal harga dia..bayangkan 1 game rm6.50 n kasut rm2..
tp xpe, sebab ak HEPPY..., ak xkesah..ktorg bedal 2 games..huhu thanx to cleo yg ajak main bowling ni...n acap yg sudi bwk kami...huhu

2-mlm ni nak gi pesta penang, wlaupon dah nak sebulan benda tu berlaku kat dpn umah ktorg.. ~yg menyebabkan jln jem sokmo... tp baru hari ni nak pegi...mintak2 still byk brg ak boleh shoping...hua3...kpd cleo, flory, acap n sape2 lagi yg nak join tu..sila kompem nak gi kul bape eh...haha ~ni kira new year celebration gak ke..?? haha

3- mlm esok, kami dah book tiket utk menonton wayang the tourist lakonan mantap johnny depp n angelina jolie...tgk kat queensbay terchenta...x sabar nak tgk movie ni, dgr cite, movie ni best, hopefully...so kwn2, esok jgn lupe eh...hahah

stakat tu je la xtvt ak utk celebrate ke-HEPPY-an ak ni...huhu
esok dah new year...so ak nak ucapkan selamat tahun baru kpd sume....
semoga tahun 2011 dapat memberi sinar yg baru utk kita semua..amin
ok, chow dulu..bye..!!!

Melly Goeslaw - Ku Bahagia

di atas bumi ini ku berpijak
pada jiwa yang tenang di hariku
tak pernah ada duka yang terlintas
ku bahagia

ingin ku lukis semua hidup ini
dengan cinta dan cita yang terindah
masa muda yang tak pernah kan mendung
ku bahagia

dalam hidup ini
arungi semua cerita indahku
saat-saat remaja yang terindah
tak bisa terulang

ku ingin nikmati
segala jalan yang ada dihadapku
kan kutanamkan cinta tuk kasihku
agar ku bahagia

Older Posts