Blogger Templates by Blogcrowds

Salam..hye sume...
mesti terkejut katak kan...tibe2 je post setelah berkurun2 x hupdate ini blog..dah ber'spider web' pon blog haku ni...adoi....

ok2...malas nak berceloteh panjang...hari ni ak nak b'cerita ttg 1 movie yg aku baru tgk khamis lepas... RED RIDING HOOD... baru je kluar panggung pd hari berkenaan...

Director: Catherine Hardwicke
Writer: David Johnson
Stars: Amanda Seyfried (Valerie), Shiloh Fernandez (Peter), Lukas Haas (father Auguste), Max Irons (Henry Lazar) and Gary Oldman (Father Solomon)
video
SINOPSIS
mengisahkan Valerie,sorang gadis yg bercinta dgn Peter sejak kecik lg, tp parents die nak die kawin dgn org berada, Henry. sbb kena paksa kawin, diorg pakat utk pegi lari, tp tibe2 dpt berita yg kakak Valerie mati kena bunuh Werewolf. sebelom ni, werewolf ni x pernah nak serang manusia, sbb stiap kali fullmoon, pendudk kg tu akan korbankan binatang peliharaan diorg. tp ntah kenapa, werewolf tu kali ni menyerang manusia. pnduduk kg berpakat utk pegi membunuh werewolf tu.

Father Solomon dtg utk tujuan membunuh werewolf itu, dan m'beritahu yg sbenarnya, werewolf tu adalah dr kalangan penduduk kg tu sendiri..werewolf tu mencari org yg dapat diturunkan kuasa werewolf tu pd ketika blood full moon. so, sape2 yg kena gigit dek wwolf ni pada mlm2 blood full moon ni akan menjadi werewolf la...
tibe2 je werewolf ni bercakap dgn Valerie, menyebabkan sume org igt die ni witch, dan die telah digunakan sbgai umpan utk menangkap werewolf tu..



Ape yg best cite ni :
1. scenery yg sgt menarik.. environment kampung tu membuatkan ak rase seperti nak pegi ke sana. rumah2 diorg nampak sgt cantek dan senibina yg menarik..so aku bg 9/10 utk setting die..huhu
2. musim sejuk yg menjadikan movie ni nampak sgt sejuk..atmosphere yg bersalji membuatkan cerita ni nampak cool...*aku mmg suke movie2 yg bersalji..haha
3. jalan cerita yg tidak membosankan. even stiap scene sgt menarik dan digarap dgn baik oleh director cerita ni..
4. sampai last aku x dapat agak sape werewolf tu sebenarnye, dan mmg x dijangka..director pandai membuat penonton meneka dgn salah...!!
5. cerita ni x cliche cam movie2 yg byk kat panggung skrg..huhu
6. pengarah movie ni, director Twilight, so gaya penceritaan agak same dgn twilight, thats mean, sgt sesuai utk penggemar cerita ala2 twilight or Vampire Diaries.

so, to all my buddies, book now...!!! rasai kelainan cerita ni...
stakat ni saje.. tatata *xtau la bila plak boleh menaip ni...adoi
ok, chow..!!

0 Comments:

Post a Comment



Older Post Home